BİR YÖNTEMİ VARMIDIR BUNUN?

 ,

NASIL’IN CEVABINI VEREN STRATEJİLER

Stratejilere ihtiyaç var, gelişigüzel hayatlarda hatalar ve can acıtan sonuçlar olabiliyor. Başarıyı ve başarının sürekliliğini sağlayan şey ise o konuyla ilgili strateji geliştirebilmektir. Strateji yöntem demektir ve nasıl sorusunun cevabıdır.

 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi, sunduğu stratejilerle insanların daha marifetli olmalarına ve hedeflerine ulaşmalarına destek olur. İnsanın bugün ne olduğuyla değil, dününe göre bugün nerede olduğuyla ve nereye gitmek istediğiyle ilgilenir. Gitmek istediği yere nasıl ulaşacağıyla ilgili her zaman, her yerde, herkes için geçerli olan gerçek yöntemleri paylaşır. İnsan rastgele yaşamayı tercih ettiğinde yaşadıklarından  deneyim çıkartamaz. Stratejisi olmadığında aynı hataları defalarca yapmaya devam eder. Sürekli mutsuz ve acı çeken bir insan olur.

 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi müfredatına bir bilginin dahil edilmesi için baktığı ilkeler, vardır ve bunlar gerçek bilginin özellikleridir. Deneyimsel Tasarım Öğretisi irdelemeden bir bilgiyi kabul etmez, irdelemeden reddetmez.


İnsan strateji kurma hakkına yeryüzündeki soyut ve somut yasalarları bilerek ancak ulaşır. Somut ve soyut yasaları bilen insan o yasalara uygun strateji geliştirebilir. 


İnsan neden camdan atlamaz bir markete giderken yada dışarı çıkarken? Atlayarak gittiğinde başına bişey gelebileceğini bilir. Zihin hemen kişiye yöntemin doğruluğu ile ilgili cevabı veriri ancak yasaları bildiğinde. Hemen hemen nörolojik olarak sorunu olmayan herkes bunu bilir. Bu sebeple ne yapar o kişi? Ya merdivenden iner yada asansör kullanır. Ve kendine bir yöntem oluşturur zrar görmeden yol alabileceği bir strateji oluşturur.  Çünkü hemen hemen her insan YÜKSEKTEN BİR ŞEYİN ATILDIĞINDA YERE DÜŞECEĞİNİ BİLİR.Ve bundan emindir... Emin olduğu şey ise bu somut yasadır. Bunun gibi yüzlerce soyut yasalar vardır yeryüzünde. Bu yasaları bildiğinde kişi ticaretinde ilişkilerinde strateji üretebilmeye başlar. 


Her an gözümüzün önünde gerçekleşen. Her an sonuçlarını yaşadığımız bu yasalar nelerdir peki?

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Etrafımızdaki herkes bizden sürekli bir şeyler bekler başarılı ol, iyi bir evlat ol, ticarette iyi ol vs. Ama bunlar için nasıl bir yok izlememiz gerektiğini söylemez ya da kendince tavsiyelerde bulunurlar. İşte deneyimsel tasarım öğretisi nereye varacağı konusunda emin olduğu ve herkes için geçerli olan yasalarla strateji verir. Teşekkürler deneyimsel öğreti …

    YanıtlaSil