NEDEN DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİ?


İnsan karşısına çıkan problemlerini kendi çabalarıyla hasbelkader çözmeye çalışır. Kendi bulduğu, uydurduğu çözümleri,  (çözüm zannedilen ) sorup öğrendiği, acı tecrübe ettiği, bazen deneyip yanılarak bulduğu, uyguladığı çözümler...  Geride acı bir yaşanmışlık ve acı çıkarımlar... İnsana her anlamda maddi manevi pahalıya mal olan bir yaşam... Hayata böyle devam ederken, sağdan soldan darbelerle   yuvarlanıp giderken, Deneyimsel Tasarım Öğretisi çıkar karşısına.


Deneyimsel Tasarım Öğretisi deyince; eğitimi anlatmak için, içeriğinden bahsetmek için ders notlarını kullanmaya, değişik cümleler kullanmaya gerek yok. Eğitim o kadar hayatın içinden ki eğitimden bahsederken; çözülen problemlerden, içinden çıkılamayan düğümlerin nasıl açıldığından, düzelen günlük ilişkilerden, iş hayatında alınan başarı ivmelerinden bahsetmek daha doğru olur. İnsan hayatta öyle bir yanılıyor ki yanıldığının farkında bile değil. İnsan öyle bir varlık ki işin içinden çıkamıyor ama daha problemim var diyemiyor. Düşünün yanılgıyla hayatının bir çok alanında bir çok yanlış yapıyor. Hatta yaptığı yanlışı da savunur hale gelen bir birey oluyor.
Deneyimsel Tasarım Öğretisi insanın cevap bulamadığı sorularının çözümünü verir. Peki  İnsan neden cevabı bulamaz? Her insanın cevap veremediği sorular var mı? İnsanın göremediği, Deneyimsel Tasarım Öğretisi’nin gördüğü farklılık nedir? Neden insan kendi hayatındaki sorulara, problemlere çözüm bulamaz? Neyi eksik veya neyi fazla yapıyor olabilir? Onun gözünü perdeleyen nedir? İnsana labirentteymiş hissini veren bulamadığı çözümsüzlük olabilir mi? Neden bile bile lades der ki insan? Aslında içinden bir yerlerden bir ses ona “yapma” “bu yanlış” “doğru yolda değilsin” hay aksi neden böyle bir tepki verdim ki” “keşke daha  önce bu kararı almış olsaydım” şeklinde bir  çok şey söyler. Neden duyamaz insan, duysa da neden dinlemez o sesi? Güvenmediği şey ne, ses mi, kendisi mi, cesareti mi ?

Her insan bu hayatta mutluluğu ve başarıyı ister ama herkes bu isteğine uygun dönüşümü gerçekleştiremez. Bu hayatta dünümüzden daha iyi olabilmeyi başarabilmek önemlidir.

·         Dünümüzden daha iyi olabilmek için,
·         Düşünce ve iletişimimizi başarıya programlayabilmeyi öğrenmek için,
·         Kişisel ve kurumsal başarı yöntemlerini öğrenebilmek için,
·         Hızlanan yaşam şartlarında stresi kontrol edebilmek için,
·         İç motivasyonumuzu geliştirebilmek için,
·         Hayata karşı farkındalığımızı arttırabilmek için,
·         Mutlu olabilme becerilerimizi geliştirebilmek için,
·         Bizi yükseltecek hedefler belirleyebilmek için,
·         Daha hızlı çözüm üretebilmek için,
·         Aile içi ilişkilerimizi geliştirebilmek için,
·         Özel ilişkilerimizi geliştirebilmek için,

Deneyimsel Tasarım Öğretisi...

Yorum Gönder

0 Yorumlar